Kert, nyugalom és szabad levegő!

Kert, nyugalom és szabad levegő!


Egy modern udvar kialakítása

1. A kerámia kavicsok kertrendezéshez történő felhasználásának ötlete sok évvel ezelőtt született Japánban, és mire hozzánk elért, addigra megannyi, eltérő formatervezési megoldás jött létre a kiinduló alapötletből.

Gyönyörű és szokatlan megoldás, nem igaz?

2. A minimalizmusra nem jellemzőek a sövények és a különböző színű virágágyások. Virágágyásokban legfeljebb pár növényfajt találhatunk, amelyek szintén nem különböznek a sokszínűség és a fényerő tekintetében. És mint mindig, itt is az egyik legfontosabb elem a kő!

3. A ház körüli területek díszítésére csodálatos lehetőséget szolgáltat a kő felhasználása, mely díszíti a házat és annak melléképületeit is.

 

4. Tökéletes megoldás lehet a kővel töltött dróthálós (gabion) díszítés. Mivel ezek nagyon erősen egymáshoz rögzíthetőek, a szerkezet nagy szilárdsággal és stabilitással rendelkezik. A műanyag háló ráadásul formázható a töltőanyag tömege segítségével, így egyfajta domborművet is alkothatunk vele.

 

5. A helyszín és a kiválasztott növények általános stílusától függően a kőágyak kialakítása nagyon változatos lehet.

 

6. Milyen gyönyörű ezeken a köveken a kertet bejárni!? Ennek a megoldásnak az a sajátossága, hogy egymástól távol álló járókövek helyezkednek el, melyek között szintén kavicsot alkalmaztak. Ez olyan hatást kelt, mintha a köveket véletlenszerűen szórták volna el. A résekben fű nőhet. Olyan érzésünk van, mintha taposott úton mennénk.

7. Még néhány érdekes ötlet!

8. Nem kell kétségbe esni, ha a kerti utacska közelében nincsenek fák. Helyettesíthetjük őket műanyag növényekkel, illetve kisebb élő cserjékkel is.

9. Ezt a lehetőséget mindenképpen megmutatom a férjemnek is, annyira tetszik!

 

10. A tereprendezés megkezdése előtt mindenképpen tervezzük el, hova, hogy és mit szeretnénk! Egyszerű ötlet, de a kövek közötti rést fűmaggal szórhatjuk be, így egész évben élvezhetjük a zöldet az udvarunkban!

 

11. Általánosságban elmondható, hogy a kert kialakítása természetes kőből történik, amely a mesterséges anyagot helyettesíti. Ennek oka a fajták nagy változatossága, az egyszerű feldolgozás és a természetes megjelenés.

Forrás: ketkes.com

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »